15/06/2024
Breaking News

HMR dijeta i kako funkcioniše

Znate li šta je HMR dijeta i kako funkcioniše? Predstavljamo vam jednu od najuspešnijih dijeta u Americi.

šta-je-hmr-dijeta-i-kako-funkcioniše-m

HMR dijeta je niskokalorični režim ishrane osmišljen tako da gubite kilograme smanjenjem kalorija i konzumiranjem šejkova i gotovih jela (uz dodavanje voća i povrća) umesto uobičajenih dijeta i načina ishrane. HMR se odnosi na Healthy Management Resources odnosno program ishrane koji je osmišljen od strane nutricioniste ili lekara.

Ako se odlučite za HMR dijetu, tradicionalan način ishrane zamenićete, kao što smo pomenuli, šejkovima, voćem i povrćem i toplim integralnim pahuljicama umesto uobičajenim rickalicama. Kombinacijom ovih sastojaka, imaćete hranljive i sitije obroke koji neće opterećivati stomak i organizam i pomoću kojih ćete gubiti višak kilograma. naravno, za uspešnu dugoročnu kontrolu željene težine, HMR dijetu je neophodno praktikovati sa redovnom fizičkom aktivnošću, pa makar to bila i redovna 20-minutna šetnja jednom dnevno.

šta-je-hmr-dijeta-i-kako-funkcioniše-v

Kako HMR dijeta funkcioniše?

Dijetu je još pre tridesetak godina osimislio psiholog Lawrence Stifler i sastoji se iz 2 faze. Faza 1 je brzi start faza i odnosi se na to da se kilogrami što brže izgube. Ova faza sadrži sva HMR jela koja su vam neophodna u prve 3 nedelje – osim voća i povrća – koje sami kupujete. Nakon te tri nedelje, automatske isporuke obroka stižu svake druge nedelje putem kućne dostave. Istovremeno, učite o zdravom načinu života  i dolazite do željene kilaže, a potom prelazite na fazu 2 koja se sastoji u tome da tu težinu i održavate. U drugoj fazi, HMR obroke dobijate jedanput mesečno, kombinujete ih sa namirnicama koje su vam dozvoljene (voće, povrće, žitarice) i fokusirani ste na zdrave životne navike i održavanje željene težine. Uz sve to, održavate redovne kontakte sa nutricionistom i vežbate kako biste imali svu potrebnu podršku i istrajnost u onome što ste dijetom započeli.

Više detalja o ovoj dijeti možete  potražiti na zvaničnom sajtu.

Check Also

Dijetom do boljeg pamćenja

Dijetom do boljeg pamćenja? I to je moguće, prema rečima doktorke sa jedne američke Akademije …

Ostavite odgovor

Vaša mail adresa neće biti objavljena Required fields are marked *