15/06/2024
Breaking News

Plodna dijeta

Želite da zatrudnite? Plodna dijeta je ono što vam može pomoći, a evo i kako.

 

plodna-dijeta-m

U teoriji, plodna dijeta ima za cilj da promenom načina ishrane pomogne ovulaciju i poboljša plodnost. Kako? Prema pojedinim istraživanjima koja su sprovedena od 1976. godine i obuhvatala gotovo 240.000 žena, rezultati su pokazali da ishrana bogata dobrim mastima, integralnim žitaricama i biljnim proteinima povećava šanse za ostanak u drugom stanju. Nasuprot tome, ishrana koja podrazumeva crveno meso, loše masti i derivate ugljenih hidrata smanjuju proizvodnju jajnih ćelija i slabe ovulaciju.

Da se razumemo, plodna dijeta ne garantuje da ćete ostati u drugom stanju, ali poboljšava plodnost kod žena i rešava probleme poput poremećaje ovulacije, sindroma policističnih jajnika, oštećenja jajovoda i slično. Ova dijeta, odnosno režim ishrane i načina života podrazumeva 10 koraka za podsticanje plodnosti:

1. postavljanje ciljeva
2. briga o sebi i praćenje promena
3. suplementi
4. dijeta
5. vežbanje
6. duh
7. izbegavanje
8. akupunktura
9. kineska biljna medicina
10. ostali tretmani

plodna-dijeta-v
Što se tiče ishrane, ona je bazirana na prirodnim i zdravim lokalnim namirnicama organskog porekla i izbegavanju svega što je precesirano i ima dosta šećera.

Koristi od ove dijete su višestruke, od toga da blagotvorno deluje na organizam, preko toga da se uz nju gube kilogrami, do toga da pospešuje plodnost i pomaže u otklanjanju pojedinih ženskih tegoba.

U svakom slučaju, vredi da se više raspitate i informišete, možda i sa svojim lekarom.

Check Also

Dijetom do boljeg pamćenja

Dijetom do boljeg pamćenja? I to je moguće, prema rečima doktorke sa jedne američke Akademije …

Ostavite odgovor

Vaša mail adresa neće biti objavljena Required fields are marked *