15/06/2024
Breaking News

Zelena dijeta

Šta je zelena dijeta, kako se primenjuje i kome je namenjena?

Mršavljenje bez mesa


Ova dijeta je namenjena svima koji ne konzumiraju meso a želeli bi da se oslobode nekoliko kilograma viška. Takođe, pošto naši ljudi često vole da kombinuju post sa dijetom pa se više ugoje od dosta hleba ili visoko kaloričnih obroka (posni pasulj je lep ali jako kaloričan kada se sprema na „naš“ način), ova dijeta vam daje mogućnost da, ukoliko postite to zaista i iskoristite za dovođenje ne samo uma već i tela u savršeno stanje.

zelena-dijeta-v
Ovo je izuzetno zdrava dijeta jer je bogata voćem, povrćem i integralnim žitaricama koje predstavljaju izvor različitih vitamina i minerala. Ovakav način ishrane oslobađa organizam od toksina i pomaže vam da se rešite suvišnih kilograma.

PLAN DIJETE
Ujutro: Velika čaša voćnog soka
Do 12 sati: Samo sveže voće
U podne: sveža salata, sveže povrće, tost od integralnog brašna ili supa.
Glavni obrok: Sok od svežeg povrća, krompir, kuvani pirinač.
Večera: Činija mešane salate

Pravila dijete: Izuzetno je značajno da pravilno kombinujete hranu jer se tako olakšava varenje. Krompir uvek jedite sa drugim vrstama povrća, kuvanim ili svežim, u vidu salate ili variva.

Nakon voća trebalo bi da sačekate bar 30 minuta, pa tek onda da uzmete drugu vrstu hrane. Voće možete da jedete 3 sata nakon krompira i pirinča.

Vodite računa da u toku jedne nedelje jedete različite vrste povrća jer će te na taj način snadbeti organizam neophodnim sastojcima.

VAŽNO: Organizam se voćem čisti od toksina, ali voće nikada nemojte da jedete sa nečim drugim, pa ni odmah posle druge hrane. Obavezno jedite voće na prazan stomak.

Check Also

Dijetom do boljeg pamćenja

Dijetom do boljeg pamćenja? I to je moguće, prema rečima doktorke sa jedne američke Akademije …

Ostavite odgovor

Vaša mail adresa neće biti objavljena Required fields are marked *