03/10/2023
Breaking News

Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela EDijeta.net automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem našeg sajta ili bilo kojeg njegovog dela u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Ni jedan deo EDijeta.net ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

EDIJETA.NET

EDijeta.net svojim posetiocima u dobroj veri obezbeđuje korišćenje sadržaja sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje EDijeta.net, ukoliko ne krše pravila korišćenja. EDijeta.net se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnerskih sajtova koje objavljujemo uz odobrenje, sadrzaja oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice. Sve sadržaje EDijeta.net portala koristite na vlastitu odgovornost i EDijeta.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup sajtu EDijeta.net i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama starijim od 16 godina.

AUTORSKA PRAVA

EDijeta.net polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava EDijeta.net portala i podložno je tužbi. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (EDijeta.net, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je EDijeta.net povredio Vaša autorska prava na bilo koji nacin, molimo da nas obavestite, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI

EDijeta.net sadrži linkove na web stranice van vlastitog sadržaja (van domena eDijeta.net). EDijeta.net linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

SARADNICI EDIJETA.NET

EDijeta.net štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. EDijeta.net se obavezuje da će isključivo u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja sajta, te da privatne podatke nikada neće distribuirati niti prodavati trećoj strani. EDijeta.net može u skladu sa zakonom prikupljati određene tehničke podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta. Ove informacije EDijeta.net iskljucivo radi unapređenja sadržaja i funkcionisanja portala i prilagođavanja sadržaja individualnim interesovanjima posetioca. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. EDijeta.net obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. EDijeta.net se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila EDijeta.net portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KOMENTARI POSETILACA

EDijeta.net zadržava pravo brisanja komentara ostavljenih na sadržaj od strane posetilaca, kao i pravo skraćivanja komentara.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete ćemo brisati.

Ukoliko primetite komentar koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede molimo Vas da nas o tome odmah obavestite da bi isti komentar izbrisali.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge greške i propuste kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku ne objavljujemo, , ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo.

Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, kao i na dužinu i sadržaj komentara.

* Zakon o javnom informisanju – clan 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstice diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etnickoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem ucinjeno krivicno delo.

YOUTUBE

EDijeta.net objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima američke kompanije YouTube Inc. Izbor video fajlova koji se nakon završetka gledanja video klipa pojavljuju u plugin-u označeni terminom “Related” vrše algoritmi kompanije YouTube Inc. i na njih EDijeta.net nema niti može imati uticaja. Samim tim, EDijeta.net nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

IZMENE I DOPUNE

EDijeta.net može u svako doba izmeniti i dopuniti ova pravila, koja se primenjuju od dana objavljivanja na sajtu. Svaki posetilac je u obavezi da se upozna sa Pravilima Korisćenja kao i Politikom Privatnosti EDijeta.net

 

Ostavite odgovor

Vaša mail adresa neće biti objavljena Required fields are marked *