15/06/2024
Breaking News

Superhrana za dijetu

Ako niste znali, ovo je superhrana za dijetu uz pomoć koje ćete gubiti kilograme očas posla – bar tako tvrde nutricionisti širom sveta.

superhrana-za-dijetu-m

Pored toga što ćete vežbati redovno i odabrati neku od dijeta, ovo je superhrana koja će pomoći da izgubite suvišne kilograme i dođete do željene kilaže.

1. Hrana bogata kompleksom vitamina B
O da, B vitamin je odličan pomoćnik u topljenju kilograma jer pomaže u pretvaranju ugljenih hidrata u glukozu i podstiču proizvodnju serotonina – hormona sreće, pa smo raspoloženi i u onim trenucima kada bi ujedali zbog nedostatka uobičajene hrane ili preteranog vežbanja 🙂 Znači, jedite namirnice kao što su govedina, školjke, organska jaja ili lososa za dnevnu dozu vitamina B.

2. Hrana bogata vitaminom C
Citrusi pomažu u snižavanju hormona kortizola – poznatijeg kao hormon stresa koji je odgovoran za to što nam se (naročito u stresnim situacijama kao što je držanje dijete) stomak pretvara u šlauf. Zato, jedite crvene paprike i paradajz, lubenice, borovnice, kivi, višnje, pravite limunade i cedite narandže i gledajte kako vam se salo topi.

3. Tamno zeleno povrće
Namirnice iz ove grupe su bogate folnom kielinom koja drži hormone stresa pod kontrolom. Ove namirnice takođe sadrže i visok nivo gvožđa koje nam pomaže da održavamo kondiciju tokom treninga visokog inteziteta i pomaže u borbi protiv anemije kod žena. Zato sledeći put kad pravite salatu, dodajte spanać, zelje, kelj a možete joj dodati i nešto citrusa za duplo dobro.

4. Kinoa
Ova namirnica čudnog naziva sadrži dosta hranljivih vlakana koji regulišu šećer u krvi, a takođe je bogata i proteinama koji doprinose da osećamo sitost i tako manje jedemo. Setite se toga sledeći put kad poželite da pojedete nešto – konoa semenke možete koristiti u pripremi i slanih i slatkih jela.

superhrana-za-dijetu-v

5. Organska kafa
Pored toga što je blagotvorna za naše zdravlje i tera nervozu, naročito u jutarnjem periodu, kafa doprinosi da budemo energičniji i sa više snage, te nas takođe čini sitima. Ono što vam treba jeste kafa čija zrna nisu prskana pesticidima, da biste osigurali da dobijate najviše nutritivnih koristi od nje i da ne pijete više od 400ml kafe (2 šolje) dnevno za optimalne rezultate.

Check Also

Koristi od vegetarijanske dijete

Zašto probati i znate li koje su koristi od vegetarijanske dijete?

Ostavite odgovor

Vaša mail adresa neće biti objavljena Required fields are marked *